5 mars 2023
15:30

FC Helsingkrona

Referat: AIF Barrikaden - FC Helsingkrona

Eftersom jag inte riktigt uppfattade startelvan och det gjordes väldigt många byten ut och in och platsbyten väljer jag att nämna vilka som spelade i ungefärlig ordning från de med mest defensiva roller till de mest offensiva. I mål stod Buzz och utespelare var Alexander, Henke, Ghafur, Marcus S, Alex, Mohammed Ali, Martin, Abdoulaye, Hans, Tristan, Yousef, Brunel

Matchens inledning var katastrofal. Till en del måste det väl ha berott på ett slags underskattning eftersom motståndarna brukar hålla till på mitten eller undre halvan i div 6 men ett liknande försvarsspel var det längesen vi såg. De hade tre omarkerade spelare precis framför mål tre gånger de första 5 minuterna och gjorde mål på två av dessa (varav dock det ena borde underkänts sedan deras spelare tagit med sig bollen med armen). Även fortsättningsvis var vår defensiv väldigt virrig och passiv och de sprang lite som de ville mellan våra spelare och fick göra sina avslut i fred. De var också extremt skottvilliga hela matchen och i princip alla gick på mål, en del var lite tama men på flera gjorde Buzz fina räddningar.

I den 13:e min ökade de på till 3-0 och 4-0 kom i den 21:a min. Själva hade vi extremt svårt att få till något konstruktivt spel och att låsa fast bollen på deras planhalva. Vårt anfallsspel bestod mest i långa bollar på främst Brunel som dock när han fick tag på dem i princip alltid befann sig omgiven av ett antal motståndare men inga medspelare som hunnit med upp. Vissa av våra spelare kom inte alls med i spelet. Vårt första avslut i matchen kom i den 25:e min.

Därefter lyckades vi stabilisera läget och resten av halvleken var spelmässigt jämn och där de två klara målchanserna kom direkt efter varandra i den 35:e min. Först fick de ett jätteläge där Buzz avvärjde med en mycket bra räddning och direkt därefter kom Yousef fri men misslyckades med sin lobb över målvakten.

Vi började sedan bra i andra halvlek och därför var det otacksamt när de redan efter några minuter gjorde 5-0. Men vi gav inte alls upp och det tyder ju på väldigt god moral. Alla kämpade och gnällde vad jag kunde uppfatta inte på varandra. Nu var det faktiskt vi som hade en viss spelmässig dominans och anfallsspelet var riktigt bra medan det defensiva fortfarande tillät Helsingkrona ett stort antal frilägen på sina kontringar och gav Buzz väldigt mycket att göra (alltför mycket med tanke på nya kroppsliga besvär efteråt). Precis som i första halvlek kom de väldigt ofta till avslut och träffade nästan alltid mål men inte alltid med den styrka och/eller precision som krävdes. Dock tvingades Buzz till en fullkomligt fenomenal räddning när han först räddat ett närskott och fortfarande i princip befann sig halvliggande när de avlossade en retur men där han ändå på något mirakulöst sätt hann upp för att tippa bort bollen som annars gått in typ en dm från krysset.

För att nu inte bara uppehålla mig vid deras offensiv så fortsatte vi ha en viss dominans spelmässigt och fick också utdelning på den. Sedan Henke blivit nerdragen fick vi i den 63:e min en frispark som Tristan mycket vackert satte precis i krysset. Fem minuter senare fick vi en (mycket billig) straff sedan Yousef dragits ner/fallit omkull. På det sättet skipades det ett slags rättvisa när Abdoulaye slog en dålig straff som målvakten inte hade några svårigheter att rädda.

Inte heller det gjorde att vi vek ner oss utan fortsatte vår offensiv och vi skulle också göra ytterligare två mål. I den 82:a min nickade Martin i mål på hörna från Tristan och i den 89:e fastställde Brunel 3-5 efter att ha tagit sig förbi målvakten och vunnit en kamp med en uteförsvarare.

Statistik: Hörnor: 2-10 Avslut på mål: 11-25 Avslut utanför: 1-3 (borde varit ett par till som jag missade i kylan på slutet)